HTML

No most mi van? Mi lesz?

 

Seres László írta tegnap a hírszerzőn:

"Jut eszembe, ha ez törvényes, ha a polgári jogi (hah!) szerződéseknek annyi, akkor ideje írnom az APEH-nek, a parkolócégnek és a banknak, hogy az adómat, büntetésemet, lakáshitelemet most olyan 14 hónapig nem fizetném, egyszerűen vészhelyzet van, értsék meg. Köszönöm."

Az ötlet kiváló. Nagy kár, hogy nem nagyon kivitelezhető. A Fidesz igazán alkothatna egy magán-vészhelyzettörvényt is és így az állampolgár ( azaz az állami hivatalokon kívüli polgár) is legálisan kisajátíthatna- szigorúan átmenetileg - egy-egy házat vagy repteret magának, saját helyzete rendezéséig.

Elsősorban az állami tulajdon kölcsönzése lenne a célszerű, hisz az úgyis köz már. Amíg meg nem születik  ez a törvény, addig gyanakvó vagyok: biztos Orbánék önző céljait is szolgálja a nyugdíjpénztári akció. Én is szeretnék "kölcsönözni" a tulaj beleegyezésétől függetlenül, saját szükségleteim diktálta mértékben. Seres idézi a nagy kommer prófétát, Marxot:

"… miután az egyének mindenirányú fejlettségével a termelőerők is növekedtek és a kollektív gazdaság minden forrása bővebben buzog - csak akkor lehet majd a polgári jog szűk látóhatárát egészen átlépni és írhatja zászlajára a társadalom: Mindenki képességei szerint, mindenkinek szükségletei szerint!"

Nekem is vannak szükségleteim, nemcsak a büdzsének!! Kényszerkölcsönzési jogot a kisemmizett wadkeleti polgároknak!!

Címkék: narancsköztársaság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wadkelet.blog.hu/api/trackback/id/tr712375504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása